ФОЛИО РАЗПЕНЕН ПОЛИЕТИЛЕН

0 out of 5

Описание

Разпененият полиетилен е добър шумоизолатор, притежава топлоизолационни качества съпоставими с тези на експандирания полистирен и е удобен за работа, тъй като е с разнообразни дебелини и е далеч по-еластичен от останалите топлоизолационни материали. Експлуатационният температурен диапазон на фолиото от разпенен полиетилен е от -60 до +80°С. То е предназначено, както за изолационни подложки под дървени и ламинирани подове, изолация на въздуховоди, тръбопроводи за течности, стенни и тавански изолации, така и за опаковане на мебели, керамични изделия, стъкларски изделия и др.

Видове фолио разпенен полиетилен:

1 мм подходящ за опаковане на различни видове и габарити мебели, техника и други
2 мм използва се за подложка под ламиниран паркет, паркет от масив, както и за опаковане
3 мм използва се при по неравна замазка на помещението за подложка на ламиниран и масивен паркет, както и за опаковане на мебели
5 мм използва се за подложка на паркет при изключително неравни замазки и за фуги между бетонни настилки
5, 10, 15 мм се използват за изолиране на въздуховоди при климатични инсталации

Основа на пенополиетилена е полиетилен високо налягане (ниска плътност LDPE)– което му придава гъвкавост, висока устойчивост от агресивните строителни материали, има затворена клетъчна структура, не подържа горене, не отделя вредни вещества в условия на пожар, екологически абсолютно чист и безопасен материал, произвежда се на листове както без покритие така и едностранно каширан с алуминиево фолио и полиетиленово фолио (висока плътност HDPE).

Свойства:

великолепна топлоизолация с коефициент на топлопроводимост λ=0.038
отлична пароизолация
много добра звукоизолация
лесен монтаж
дълъг живот (80-100 години) като запазва своите физико- химични свойства; материала не гние, не плесенясва, масло и бензино устойчив е.